top of page
SKT Logo_farge_edited.png

Nyheiter

Regionalt bunadmøte på Hjerleid på Dovre

Oppdatert: 10. feb. 2022

Samarbeidsorganisasjonene hadde som mål å gjennomføre 14 regionale møter i løpet av høsten 2021. Nå er vi snart i mål, og står igjen med bare Alta og Dovre. Studieforbundet er vertskap for møtet som skal være på Hjerleid handverksskole. Har lyst til å gjøre deg en tur til Dovre for å mene noe om bunad, kom, kom 28. oktober kl 17.30!



Den levende bunadtradisjonen i Norge er sterk, men den er også truet ved at håndverkskunnskapen gradvis blir mindre. Vi ønsker derfor å sette et nasjonalt og internasjonalt søkelys på den unike bunadtradisjonen i Norge . Ved å skrive inn bunadbruken i Norge på UNESCOs Representative liste over immateriell kulturarv, viser vi både det internasjonale samfunnet og styresmaktene i Norge at bunadtradisjonen vår er verdifull og verdt å videreføre. Styresmaktene i Norge vil også bli pliktet til å bidra til å bevare den levende bunadtradisjonen vår. Det er folkets søknad. For å lykkes med søknaden er vi avhengige av at bunadbrukere i Norge er med på den! De regionale samtalemøtene er åpne for alle som ønsker å diskutere bunad og bunadbruk. Man behøver verken ha stor kjennskap til håndverket og bunadtradisjonen, eller ha skapet fullt av bunader for å delta på disse møtene. Vi ønsker representasjon fra den allmenne bunadbrukeren, enten du er en som bruker bunad sjelden eller bruker den ofte. Kanskje du ikke har bunad som passer lenger, eller kanskje du ønsker deg bunad? Du er velkommen til å være med og snakke om bunaden og bunadbruken uansett.


 


 

Vi fem organisasjonene som samarbeider om å nominere bunadbruk i Norge til UNESCO sin Representative liste over Immateriell Kulturarv er Noregs Ungdomslag, Norges Husflidslag, Norsk Folkedraktforum, Norsk institutt for bunad og folkedrakt og Studieforbundet kultur og tradisjon. Foto: Åsne Sørlie-Nordnes

3 visninger0 kommentarer
bottom of page